A klasszikus császármorzsa palacsintatésztából készül, főleg én aki nagy palacsinta fanatikus vagyok az egyik kedvenc desszertem amit egy jó leves után szoktam enni második fogásként. Ez egy nagyszerű osztrák-magyar édesség amit szerintem mindenki szeret, így glutén és laktózmentes verzióban készítettem el. :)
Hozzávalók a tésztához:
- 3db tojás
- 4 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
- 225 g kukoricaliszt
- 4 evőkanál kölesliszt
- 1 evőkanál kókuszvirágcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál fahéj
- félcsomag sütőpor
- 3 evőkanál szőlőmagolaj
- 900 ml laktózmentes tej
Elkészítése:
Tojássárgáját és fehérjét szétválasztottam, majd a fehérjét felvertem. A sárgáját a száraz hozzávalókkal összekevertem majd apránként adagoltam a tejet és habverővel kevergettem közben. Ezután hozzáadtam a szőlőmagolajat, majd óvatosan beleforgattam a felvert tojásfehérjét és 30 percig pihentettem a tésztát. Ezután szőlőmagolajon kisütöttem a tésztát, ha mindkét oldala megsült akkor apró darabokra vágtam és kicsit tovább sütöttem mint normál esetben a palacsintát. Végül cukormentes lekvárral tálaltam :)