Tökéletes torta akár tavaszra bár a túrótorta bármely évszakban megállja a helyét, én mégis elkészítettem glutén és laktózmentesen. Maga a túrótorta összeállítása nem nagy kaland viszont 1 óráig sütni kell majd egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni hogy sokkal krémesebb legyen az állaga.
Hozzávalók a tortához:
- 750 g laktózmentes túró
- 250 g laktózmentes mascarpone (Lidl, Aldi)
- 150 g laktózmentes tejföl
- 350 ml rizstejszín
- 350 g kókuszvirág cukor
- 7 db tojás
- 1 vaníliarúd magja
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 bio narancs héja
- 5 evőkanál rizsdara
Elkészítés:
1. Egy tálban a túrót krumplinyomóval összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot és fakanállal összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a rizsdarát, citrom és narancs héját, vaníliát, tejfölt és ezzel is jól összedolgozzuk majd apránként a rizstejszínnel is.
2. Egy másik tálban habbá verem a tojásfehérjét , majd óvatosan beleforgatom a túrós keverékbe.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokon. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és megszórjuk egy kis rizsdarával. A formába beleöntjük a túrós keveréket majd 1 órán keresztül sütjük ( 40. percnél levesszük a hőfokot 160 fokra ).
4. Ha kihűlt a tortánk akkor a hűtőben pihentetjük egy éjszakán keresztül.
5. Én másnapra hagytam a díszítést ( persze hagyhatjuk így a tortát vagy megszórhatjuk porcukorral a tetejét), egy tábla étcsokoládét egy kis rizstejjel megolvasztottam, majd a tortatetejére öntöttem és a hűtőbe raktam 1 órára, hogy megkössön.
6. Az epreket meg bevontam fehér csokoládéval ( ezt lecserélheted bármire ami laktózmentes vagy csak rá helyezed a torta tetejére az epret csupaszon :)