Ezt az egyszerű olasz desszertet végre sikerült elkészítenem gluténmentes és laktózmentes verzióban, a babapiskótából a Schär-os verziót használtam illetve a laktózmentes mascarpone Lidlben és Aldiban is beszerezhető már.
Hozzávalók:
- 500 g laktózmentes mascarpone
- 300 g gluténmentes babapiskóta
- 8 evőkanál kókuszvirág cukor
- 4 db tojás
- cukrozatlan holland kakaópor
- 6 teáskanál instant kávé
- 2 evőkanál rum vagy likőr
Elkészítése:
- Szétválasztom a tojásfehérjét és sárgáját, majd egy külön edényben a fehérjét kemény habbá verem.
- Egy másik edényben a tojássárgáját és kókuszvirág cukrot habosra keverem a kézi mixerrel, majd kisebb adagokban hozzá adom a mascarponét.
- Egy spatula segítségével a mascarponébe forgatom a habot.
- Az instant kávét feloldom egy pohár langyos vízben és hozzáadom a rumot vagy likőrt is. Majd beleforgatom a babapiskótát a kávéba és egy közepes méretű négyzet alakú edénybe rakok egy réteget belőle majd egy réteg krémet. Ezt még egyszer megismétlem.
- A tetejére kakaóport szórok, majd a hűtőbe rakom minimum 6 órára pihenni.
Indegredients:
- 500 g lactose-free mascarpone
- 300 g glutenfree ladyfinger
- 8 tablespoon coconut flower sugar
- 4 eggs
- unsweetened dutch cocoapowder
- 6 teaspoon inst coffee
- 2 tablespoon rum
- Divide the egg yolk from egg white, whisk the egg white into heavy foam.
- In an other bowl mix the egg yolks and coconut flower sugar with a hand mixer, add the mascarpone in small portien and blend it.
- Put the foam into the mascarpone mixture and blend it carefully with a spatula.
- Mix the inst coffee with a glass of warm water and rum. Put the ladyfinger into the coffee mixture then put one layer fingerlady then one layer cream in a medium size square bowl, repeat it once.
- Sprinkle cocoapowder on the top of the tiramisu and put into the fridge for minimum 6 hours.