In Passion of Tasty life

In Passion of Tasty life

Mentás brownie

2017. február 14. - In Passion of Tasty Life

Nagyon régen csináltam brownie -t , úgyhogy itt volt az ideje egy update receptnek, bár eddig a blogon nem szerepelt, ennek most eljött az ideje. Természetesen ez sem egy “egyszerű” brownie lett mert az Aftereight-es csokoládéval és mentalevéllel csináltam egy kis csavart de aki egy sima gluténmentes brownie-ra vágyna az csak kihagyja ezeket. 

A long time ago I prepared brownie so now it’s time for an update recipe although I haven’t uploaded post from brownie before. It’s not a simple brownie cause I made with After Eight chocolate and mental leaves but if you want to make a simple one just leave these extra products. 

unnamed_4.jpg 

Hozzávalók a brownie-hoz :

  • 200g étcsokoládé
  • 3 evőkanál őrölt mandula
  • 3 evőkanál kukoricapehely
  • 4 evőkanál gluténmentes liszt
  • 2 evőkanál hajdina liszt
  • 2 evőkanál cirok liszt
  • 2 evőkanál bambuszrost
  • 2 evőkanál tápióka keményítő
  • 2 evőkanál köles liszt
  • 2 evőkanál útifű maghéj
  • 20 dkg kókuszvirág cukor
  • 2 dl szőlőmag olaj
  • 4 teáskanál instant kávé
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 100 g After Eight

Krémhez:

  • 2 db tojás sárgája
  • 200 ml hulala
  • 200 g  laktózmentes vaj
  • 3 kanál kókuszvirágcukor
  • kék ételfesték
  • 100 g After Eight
  • 1 marék mentalevél
  1. Bekapcsolom a sütőt 175 fokra, majd egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt rakok és azt kivajazom vagy 2 db 24cm-es pite formát vajazok ki.
  2. Utána az étcsokoládét apróra tördelem, majd belerakom egy tálba és hozzáadom a liszteket, cukrot, sütőport .
  3.  Egy másik tálban az instant kávét feloldom 2 evőkanál langyos vízben majd hozzáadom a 4 tojást, az olajat és habverővel simára keverem.
  4. Végül hozzáöntöm a lisztkeveréket a tojásos masszához, elkeverem majd 100 g széttördelt After Eightet is hozzáadok.
  5.  Beleöntöm a tésztát a tepsibe majd a sütőbe rakom 18-20 percre, nem szabad tovább a sütőben hagyni mert száraz lesz a tészta.

b4.jpg

6. Hagyom hűlni a tésztát, addig elkészítem a krémet.

7. A hulalát és a tojássárgákat és a cukrot egy lábosban a tűzhelyre teszem majd folyamatos kevergetés mellett addig főzőm míg kicsit sűrűbb lesz. Utána egy fára teszem a lábast és mentalevelet (amit előtte apróra vágtunk) a kockára vágott vajat elkeverem benne majd annyi kék festéket adok hozzá hogy megkapjam a zöld színt ( ha nem kókuszcukrot használtunk akkor a zöld festék játszik ) , majd hagyjuk kihűlni a krémet is teljesen.

8.Ha kihűlt a krémünk akkor kézi mixerrel habosra verjük majd a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk. Díszítésképpen 100 g After Eightet a tetejére rakunk tetszés szerint.

unnamed_9.jpg 

Indegredients of the brownie:

  • 200 g dark chocolate
  • 3 tablespoon ground almond
  • 3  tablespoon cornflakes
  • 4  tablespoon glutenfree flour mixture
  • 2  tablespoon buckwheat flour
  • 2  tablespoon sorghum flour
  • 2  tablespoon bamboo fibre
  • 2  tablespoon tapioca starch
  • 2  tablespoon millet floor
  • 2  tablespoon pysllium husk
  • 20 dkg coconut flower sugar
  • 2 dl grape seed oil
  • 4 teaspoon inst coffee
  • 4 eggs
  • 1 teaspoon baking powder
  • 100 g crashed After Eight

Indegredients of the cream:

  • 2 egg yolk
  • 200 ml hulala (vegetable cream )
  • 200 g lactose-free unsalted butter
  • blue food coloring ( cause the coconut flower sugar makes the cream brown )
  • 100 g After Eight
  • 1 handful mint leaf

 

  1. Switch on the oven to 175 degree, then put baking paper in medium size oven pan and coated with butter or use 2 pieces of pie pan, 24 bore.
  2. Crash the dark chocolate into small pieces and put into a bowl, add the flour mixture, sugar and baking powder, mix them.
  3. In an other bowl mix the inst coffee with 2 tablespoon hot water, then mix with the eggs and grape seed oil.
  4. Mix the flour mixture with the eggs mixture , add 100 g crashed After Eight, also mix these.
  5.  Pour the pastry into the oven pan , put into the oven for 18-20 minutes but not more cause the pastry will be dry.
  6. Then let the brownie chill and make the cream for the top.
  7. Mix the hulala, egg yolks and sugar in a pan and cook it until it becomes thick. Take off the pan from the cooker, mix with butter, then mix with blue food coloring and mint leaf. Let it cool down.
  8. Whisk the cream until it becomes foamy, then put on the top of the brownie. Decorate with the After Eight as you like.

 unnamed_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr5512257876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása