In Passion of Tasty life

Mogyoróvajas sajttorta mentesen

2018. augusztus 22. - In Passion of Tasty Life

Sokan kértétek a szülinapi tortám receptjét, amit megkésve de végre elhoztam :)

peanutbuttercake2.jpg

Hozzávalók 26cm-is tortaformához:

- 2 csomag GM őrölt babapiskóta

- 2 evőkanál holland kakaópor

- 20 dkg olvasztott laktózmentes vaj

- 20 dkg darált mogyoró

- 750 g laktózmentes Szarvasi mascarpone

- 2 dl laktózmentes tejszín 

- 250 g mogyoróvaj

- 8 csapott evőkanál kókuszvirág cukor

- tetejére olvasztott csokihoz 10dkg 80%os étcsoki + 1dl tejszín

 Elkészítése:

Az alaphoz a babapiskótát, kakaóport és olvasztott vajat összedolgozzuk majd belenyomkodjuk a formába és a hűtőbe tesszük. Addig a mogyoró kivételével mindent összedolgozunk egy kézi mixerrel, majd az alapra rászórom az őrölt mogyorót és végül a mascarponés masszát is eloszlatom a tetején és végül minimum 24 órára a hűtőben pihentetjük. A tetejére a csokit másnap locsolta rá anyukám majd visszarakta hűtőbe a tortát kb 2-3 órára.

 peanutbuttercake.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr8614193777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.