In Passion of Tasty life

Kókuszos aranygaluska gluténmentesen

2017. június 20. - In Passion of Tasty Life

Az eredeti aranygaluska dióval készül de én sajnos nem szeretem a diót illetve anyukám allergiás rá úgy hogy maradt a kókuszos verzió. A nagy kánikulában jobban esett hidegen az aranygaluska egy kis vaníliás sodóval meglocsolva, még 3 nap után is isteni és puha maradt :)

aranygaluska.jpg

Hozzávalók egy nagyobb tálhoz:

- 20 dkg Barbara gluténmentes liszt

- 20 dkg Free from gluténmentes liszt

- 10 dkg barna rizsliszt

- 6 evőkanál kukoricapehely liszt

- 1 evőkanál burgonyapehely liszt

- 2 evőkanál útifűmaghéj

- 1 evőkanál őrölt lenmag

- 1,5 csomag szárított élesztő

- 2 db tojás

- 15 dkg kókuszvirágcukor

- 4 dl langyos rizstej

- 1,5 dl szőlőmagolaj

- kókuszreszelék

Elkészítése:

1. A kókuszreszelék kivételével mindent összegyúrunk majd 1,5 óráig hagyjuk kelni.

2. Majd kisebb galuska formákat szaggatunk, olajba belemártjuk és elkezdjük rétegezni. Minden réteget megszórunk alaposan kókuszreszelékkel és még egy kis cukorral.

3. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük, akkor jó ha az alsó réteg is megsült már.

4. Amíg hűl addig készítsük el vaníliás sodót: Egy lábasban 6 evőkanál gluténmentes lisztet, 2 tojássárgájáját, 15 dkg kókuszvirág cukrot, 1 rúd vaníliát addig főzzük állandó keverés mellett míg sűrű nem lesz majd hagyjuk kicsit hűlni. Végül a felvert tojásfehérje habot is belekeverjük.

5. Ha mind a kettő kihűlt teljesen akkor hűtőben tároljuk! Garantáltan puha marad pár nap után is!

Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr1312609529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.