In Passion of Tasty life

Könnyed gluténmentes citromfelfújt eper öntettel

2017. június 07. - In Passion of Tasty Life

Végre itt a nyár meg az eperszezon is, bár ilyenkor az ember nem szívesen kapcsolja be a sütőt, de mégis ez a citromfelfújt nagyon üdítő tud lenni ebben a hőségben. Ez se bonyolult elkészíteni glutén- és laktózmentesen, plusz eper öntettem meglocsolva egyenesen isteni :)

unnamed_36.jpg 

Hozzávalók egy nagyobb tálhoz:

- 180 g laktózmentes vaj

- 2 evőkanál Schär gluténmentes liszt

- 4 evőkanál hajdina liszt

- 1 evőkanál útifűmaghéj

- 5 evőkanál agave szirup

- 1 rúd vanília 

- 3 citrom reszelt héja és leve 

- 6 tojás szétválasztva

- 7 dl rizstej

- csipet só

Elkészítése:

1. A vajat habosra keverjük kézi mixerrel  az agavéval és a citrom héjával, majd hozzáadom a a tojás sárgákat, a leszitált lisztkeveréket és a citrom levet.

2. A meglangyosított rizstejet a masszához keverem.

3. A tojás fehérjét a csipet sóval felverem de nem kőkeményre, utána óvatosan beleforgatom a masszába.

4. A masszát a kivajazott edénybe öntöm, majd a 180 fokon előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütöm( a formát beleraktam egy tepsibe amibe öntöttem vizet kb félig lepte az edényt)

5. A teteje megpirul a felfújtnak de a belseje krémes marad, a tetejét megszórtam nyírfacukorral és nyakon öntöttem eper öntettel de persze tálalhatjuk gombóc fagyival ki mivel szeretné fogyasztani :)

 unnamed_37.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr5312574731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.