In Passion of Tasty life

Omlós csokis-kókuszos sárgarépakocka

2017. április 18. - In Passion of Tasty Life

Imádom ezt a sütit, mert könnyű és belül krémesebb , évente többször is elkészítem mert ez nem csak húsvétra tökéletes. És jobb ha az ember dupla adagot csinál, mert ha a család rákap.. akkor gyorsan el fog fogyni :)

unnamed_10_2.jpg
 

Hozzávalók:

- 4 evőkanál rizsliszt

- 4 evőkanál kenyérliszt

- 5 evőkanál kukoricapehely

- 1 evőkanál útifűmaghéj

- 1 evőkanál lenmagliszt

- 1 nagyobb narancs héja és leve

- 20 dkg laktózmentes vaj

- 9 evőkanál agave szirup

- 2 doboz kefír

- fél csomag sütőpor

- 2 db tojás

- 20 dkg reszelt sárgarépa

- 1 bögre kókuszreszelék 

- 1 vanília rúd

Tetejére:

- 1 tábla étcsokoládé

- 1 evőkanál kókuszolaj

- 1 evőkanál narancshéj

- 3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése:

1. Lereszeljük a répát és a narancshéját, előmelegítjük a sütőt 180 fokn.

2. A vajat az agaveval és a vanília rúddal simára keverjük egy robotgépben, majd hozzáadjuk a tojásokat, a kefírt, narancslevét, majd a sütőport, lisztet majd a kókuszreszeléket. Legvégül a sárgarépát keverjük bele. 

3. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit, majd a sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

4. Hagyjuk kihűlni a tésztánkat, addig az étcsokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és simára keverjük.

5. Bevonjuk vele a tészta tetejét, majd megszórjuk kókuszreszelékkel és narancshéjjal, majd hűtőbe tesszük kb 1 órára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr3012431843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.