In Passion of Tasty life

Isteni madártej szelet Húsvétra

2017. április 10. - In Passion of Tasty Life

Lassan itt a húsvét , már csak napok kérdése úgyhogy mindenki lázasan készül már rá.. megvesszük a sonkát, tojásokat ,díszeket meg persze a húsvéti süteményekhez a hozzávalókat :) Minden húsvétkor van egy habos, krémes sütemény az asztalon a kuglóf vagy kalács mellett... és hát ki ne szeretné a madártejet, úgyhogy ennek ötvözete lett a madártejszelet. Egy pihe-puha gluténmentes piskóta réteg és arra jön a madártejes krém és a hab gazdagon :)

unnamed_1_2.jpg

madartej2.jpg 

Hozzávalók a piskótához: ( saját recept, mi kísérleteztük ki):

- 10 tojás

- 5 evőkanál Schär gm kenyérliszt

- 8 evőkanál őrölt mandula

- 1 evőkanál útifűmaghéj

- 2 evőkanál kukoricapehelyliszt 

- 10 evőkanál víz

- 1 csomag bio sütőpor

- 6 evőkanál nyírfacukor

A főzött krémhez: (madártejes krém)

- 8 db tojássárgája

- 3 evőkanál nyírfacukor

- 5 evőkanál Schar gm kenyérliszt

- 2 evőkanál vaníliás nyírfacukor

- 4 dl rizstej vagy laktózmentes tej

- majd a krémhez hozzáadunk még:

- 25 dkg laktózmentes vajat 

- 6 evőkanál nyírfacukrot

Tetejére:

-  5 dl növényi tejszín vagy hulala 

 Elkészítése:

1. Egy nagyobb tepsit kivajazunk majd zsírpapírt rakunk bele és azt is jól kivajazzuk. 180 fokon a sütőt előmelegítjük.

2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük majd félre tesszük. 

3. A tojássárgáját elkezdjük verni majd hozzáadjuk a cukrot, majd a vizet és addig verjük míg világosabb és habosabb állagú nem lesz. Utána hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és azokkal is jól össze dolgozzuk.

4. A fehérjét óvatosan beleforgatjuk egy spatula segítségével a tésztánkba ,majd beleöntjük a tepsibe és egyenletesen eloszlatjuk benne és berakjuk sülni kb 30 percre .

5. Teljesen hagyjuk kihűlni a piskótánkat ha kész és addig elkészítjük a főzött krémet hozzá.

6. Egy lábasba jól összekeverjük habverővel a tojássárgákat, cukrot, lisztet és tejet, majd a tűzhelyen csomómentesre keverjük folyamatosan amíg kész nem lesz ( besűrűsödik).

7. Amikor kihűlt kicsit a krém akkor a vajat és a nyírfacukrot hozzáadjuk és robotgéppel simára keverjük.

8. A tejszínt is felverjük, majd a kihűlt piskótára először a madártejes krémet kenjük majd a habot tesszük a tetejére és arra reszelhetünk egy kis étcsokoládét majd a hűtőben pihentetjük 2-3 órát.

madartej_szelet.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr6712414397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.