In Passion of Tasty life

Kókuszos banános tejespite

2017. április 04. - In Passion of Tasty Life

Nem túlzás azt mondanom, hogy ez a kedvenc pitém és emellett 10 perc alatt össze is állítható és utána már csak sülni kell hagyni. A tésztája inkább a palacsintáéhoz hasonlít és bármilyen gyümölccsel tökéletes összhangot alkot. Nálunk elfekvőben volt pár barnább banán ezért választottam ezt a gyümit plusz annyira jó idő volt hogy ma inkább napoztam mintsem a konyhában sütögettem, így ez a pite duplán jó választás.

clafoutis.jpg 

Hozzávalók:

- 6 evőkanál agave szirup ( ha nyírfacukrot használsz akkor 80g)

- 3 tojás

- 100 g őrölt mandula

- 40 g Schär gluténmentes kenyérliszt

- 1 evőkanál útifűmaghéj

- 2,5 dl kókusztej

- 2,5 dl rizstejszín

- 1 rúd vanília 

- csipet só

- 3 banán

- fél bögre kókuszreszelék

- mandula a tetejére (opcionális)

Elkészítése: 

1, A sütőt 180 fokon előmelegítjük, majd egy 25 cm-is piteformát kivajazunk és lisztezünk.

2. A hozzávalókat egy tálban jó alaposan összeverjük a banán kivételével.

3. A banánt felkarikázzuk és elhelyezzük az edény aljában majd megszórjuk még egy kis kókuszreszelékkel, ráöntjük a tésztánkat, majd megszórjuk mandulával és berakjuk a sütőbe kb 40 percre.

4. Ha már a széle barnára sült akkor kész is :) , kicsit hagyjuk kihűlni és tálalhatjuk is ízlés szerint; megszórhatjuk a tetejét nyírfacukorral (kókuszvirág cukorral) , fagyival, pudinggal, habbal vagy csak simán :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr5112394183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.