Nem túlzás azt mondanom, hogy ez a kedvenc pitém és emellett 10 perc alatt össze is állítható és utána már csak sülni kell hagyni. A tésztája inkább a palacsintáéhoz hasonlít és bármilyen gyümölccsel tökéletes összhangot alkot. Nálunk elfekvőben volt pár barnább banán ezért választottam ezt a gyümit plusz annyira jó idő volt hogy ma inkább napoztam mintsem a konyhában sütögettem, így ez a pite duplán jó választás.
Hozzávalók:
- 6 evőkanál agave szirup ( ha nyírfacukrot használsz akkor 80g)
- 3 tojás
- 100 g őrölt mandula
- 40 g Schär gluténmentes kenyérliszt
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 2,5 dl kókusztej
- 2,5 dl rizstejszín
- 1 rúd vanília
- csipet só
- 3 banán
- fél bögre kókuszreszelék
- mandula a tetejére (opcionális)
Elkészítése:
1, A sütőt 180 fokon előmelegítjük, majd egy 25 cm-is piteformát kivajazunk és lisztezünk.
2. A hozzávalókat egy tálban jó alaposan összeverjük a banán kivételével.
3. A banánt felkarikázzuk és elhelyezzük az edény aljában majd megszórjuk még egy kis kókuszreszelékkel, ráöntjük a tésztánkat, majd megszórjuk mandulával és berakjuk a sütőbe kb 40 percre.
4. Ha már a széle barnára sült akkor kész is :) , kicsit hagyjuk kihűlni és tálalhatjuk is ízlés szerint; megszórhatjuk a tetejét nyírfacukorral (kókuszvirág cukorral) , fagyival, pudinggal, habbal vagy csak simán :)