In Passion of Tasty life

Hogyan főzzünk vízforralóval a mindennapokban?

2017. március 29. - In Passion of Tasty Life

Erre a posztra barátnőmtől kaptam ötletet, vagyis hogyan "főzzünk" vízforralóval című sztori, először én is felkaptam ezen a fejem de ahogy így elmesélte mennyi mindent megcsinál vele, gondoltam megosztom veletek. A legtöbb embernek nyilván van mikrója de barátnőm soha nem használt így ezek a tanácsok azoknak jöhetnek jól akik költözés alatt állnak, kollégisták, munkahelyen esetleg nincs mikró avagy akik utaznak egy vízforralóval :D 

a5e8a8e7c2d68fc9e2ab97c9a4da5640.jpg

Amit egyszerű vele elkészíteni: kuszkusz,bulgur,rizstészta,üvegtészta, zab,árpapehely,virsli,rizs,leves... pár receptet is megosztanék veletek:

1. Kuszkusz,bulgur:

huhzi.jpg

- Sósan:

 8 db koktél paradicsom

 25 dkg kuszkusz

 1 csomag újhagyma

 reszelt gyömbér

 1 nagy csokor petrezselyem

 1 marék fetasajt 

 1 marék olivabogyó

 5 evőkanál olívaolaj

 só

 bors

csili (édes vagy csípős ízlés szerint)

A kuszkuszt felöntjük forró vízzel majd lefedjük és 15 percig hagyjuk állni, addig a hozzávalókat felvágjuk amit szükséges majd hozzáadjuk és jól összekeverjük és már fogyaszthatjuk is.

- Édesen:

vvv.jpg

Gyakorlatilag mindent amit otthon találunk; magvakat, mézet, fahéjat, mazsolát,gyümölcsöket, vanília esszenciát ízlés szerint.

2. Zab, Árpapehely:

sajatoatmeal.jpg

Nekem főleg reggeli kategóriába tartozik, felforralunk vizet és annyit öntünk rá hogy pont ellepje majd hagyjuk 15 percig állni. Később adhatunk hozzá amit szeretünk még akár tejet is hogy kicsit krémesebb íze legyen.

3. Virsli:

Ha kb 10 percet áll forró vízben, ehhez kétszer forralunk vizet akkor utána már fogyaszthatjuk is.

4. Rizstészta,üvegtészta:

unnamed_25.jpg

Mind a kettőt forróvízben áztatjuk minimum 15 percig, és utána már fogyasztható is.

-Üvegtészta saláta:

 1 piros kalifornia paprika

 fél szál póréhagyma

 1 teáskanál friss gyömbér

 15 dkg répa

 5 dkg üvegtészta

 5 dkg szójababcsíra

 2 evőkanál mogyoróolaj

 1 evőkanál halszósz

 2 evőkanál szójaszósz

 1 lime leve

Az üvegtésztát 10-15 percig forró vízbe áztatom, eközben a répát megpucolom majd felvágom. A kalifornia paprikát és póré hagymát is felvágom , a csírát leforrázom. A szószokból és a limeból öntet készítek. Az üvegtésztát lecsöpögtetem és alaposan elkeverem a zöldségekkel és az öntettel.

 

 

Forrás: Pinterest, Google

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr1012367559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.