In Passion of Tasty life

Ropogós gofri gluténmentesen

2017. március 26. - In Passion of Tasty Life

Most hétvége sem telhetett el édesség gyártása nélkül, mivel szombaton volt a "nemzetközi gofrinap" így megkívántam és rögtön készítettem simát és csokisat is csak hogy halmozzuk az élvezeteket ,persze glutén-, laktóz és cukormentesen :D 

gofrika.jpg

 

Hozzávalók:

- 4 db tojás

- 100 g kukoricapehely liszt

- 300 g Schär gluténmentes kenyérliszt

- 1 púpos evőkanál útifűmaghéj

- 4 evőkanál őrölt mandula

- 5 dl laktózmentes tej

- 25 dkg olvasztott laktózmentes vaj

- fél csomag sütőpor

- 1 citrom reszelt héja

- 4 teáskanál vanília aroma

- 6 evőkanál kókuszvirág cukor ( 4 evőkanál agave szirupot használtam mert cukormenteset szerettem volna)

- a sima gofrihoz 2 teáskanál fahéj, meg reszelt narancshéj 

- csokis gofrihoz 4 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor + kókuszvirág cukor

Elkészítés:

1. Robotgépben olvasztott vajat, cukrot és tojásokat habosra keverjük. Felváltva kis adagokban adjuk hozzá a tejet meg a lisztkeveréket, addig keverjük míg csomómentes lesz.

2. Ketté választjuk a tésztánkat az egyikhez fahéjat és narancshéjat, a másikhoz kakaóport és kókuszvirág cukrot adunk és jó alaposan elkeverjük.

3. 5-10 percet hagyjuk állni, majd 2-3 dl tejet adunk a keverékekhez hogy közepesen folyós állaga legyen. ( a kakaósba lehet több is megy mert kicsit sűrűbb lesz állaga mint a simának)

4. Forró gofri sütőben kisütjük őket és már tálalhatjuk is ízlés szerint :) jóétvágyat

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr5512350605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.