In Passion of Tasty life

Rákóczi túrós mentesen

2017. március 16. - In Passion of Tasty Life

Igazi hungarikum kicsit másképpen, glutén-, laktóz és cukormentesen. Az íze pont olyan mint az "eredeti" Rákóczi túrósnak csak ezt ételallergiás társaim is fogyaszthatják.

 

rakoczi2.jpg

 

Hozzávalók egy tepsi tésztához:

- 10 dkg gluténmentes őrölt zab

- 10 dkg Schär liszt

- 5 evőkanál őrölt mandula

- fél csomag sütőpor

- 3 db tojás sárgaja

- 4 evőkanál nyírfacukor

- fél doboz laktózmentes tejföl

- 15 dkg laktózmentes vaj

- 1 citrom reszelt héja

Túrós réteghez:

- 50 dkg laktózmentes túró

- 1 tojás

- 1 doboz laktózmentes tejföl

- 5 evőkanál agave

- 1 citrom reszelt héja

Habhoz:

- 3 tojás fehérje

- 2 evőkanál agave szirup

 

Elkészítés: 

1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk majd egy kivajazott és lisztezett tepsibe belenyomkodjuk majd a 180 fokon előmelegített sütőben félig megsütjük.

2. A túrós réteghez a hozzávalókat fakanállal összekeverem majd a félig megsült tészta rétegre halmozom és szépen el egyengetem és tovább sütöm.

3. Addig a tojást az agave sziruppal habbá verem majd egy habzsákba beletöltöm és mikor készre sült majdnem a tészta akkor rács formát nyomunk a habból rá és lekvárt rakunk a rések közé (cukormentes házi meggylekvárt használtam).

4. Visszateszem a sütőbe hogy egy kis szint kapjon a habunk,mielőtt kockára vágnánk hagyjuk kihűlni a süteményt.

rakoczi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr4912337023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.