In Passion of Tasty life

Répás mogyorós zabkeksz

2017. március 15. - In Passion of Tasty Life

Imádom a zabkekszet, könnyen elkészíthető, sokáig eláll és magas a rost tartalma. A mostani verziót répával készítettem el mivel már itt a tavasz, napsütés szóval egy kis extra béta-karotin jól jön.

Hozzávalók kb 20-25 db kekszhez:

- 1,5 bögre liszt: őrölt gluténmentes zab + gluténmentes kenyérliszt

- 1 bögre gluténmentes zabpehely

- 2 teáskanál fahéj

- 1 citrom reszelt héja

- 2 teáskanál vanília aroma

- 1 teáskanál szódabikarbóna

- 1 bögre durvára vágott mogyoró 

- 1,5 bögre reszelt sárgarépa

- 2 db tojás

- 1 bögre kókuszvirág cukor

- 100 g olvasztott laktózmentes vaj

- étcsokoládé

kekszi.jpg

 

Elkészítése:

1.  Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat.

2. A répát megpucoljuk majd lereszeljük.

3. A tojást a cukorral és vaníliával habosra verjük kézi mixer segítségével, hozzáadjuk a az olvasztott vajat is.

4. Beleszórjuk a répát a száraz anyagokhoz, majd apránként a tojásos masszát is hozzáadjuk és kézzel jól alaposan összegyúrjuk. 

5. Fagyi adagoló kanállal kis gömböket formázunk majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Pohárral kicsit lenyomkodjuk ,hogy laposabbak legyenek és étcsokoládét nyomkodunk a közepébe.

6. 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük őket, majd ha kihűlt már fogyaszthatjuk is őket.

kekszike.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr3712338153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.