In Passion of Tasty life

Palacsinta torta

2017. február 15. - In Passion of Tasty Life

Személy szerint imádom a palacsintát minden verzióban, így elkészítettem ‘tortaformában’ is , bár elég időigényes de szerintem megéri. 

unnamed_6.jpg 

Hozzávalók a tésztához:

  • 900 ml laktózmentes tej
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 evőkanál xylit
  • 450 g liszt = 400 g gluténmentes liszt + 50 g rizsliszt
A hozzávalókat összekeverjük a tej kivételével mivel azt 200 ml-kènt adagoljuk hozzá és csomómentesre keverjük egy habverővel. Majd ketté választjuk a tésztát és az egyik feléhez 2 evőkanál kakaóport adunk. 10-15 percet hagyjuk állni. Utána elkezdjük kis laktózmentes vajon kisütni a serpenyőben a palacsintákat.
Majd ha kész hagyjuk teljesen kihűlni és addig elkészítjük a fehér és étcsokoládés ganachét. ( fehér csokoládét kicserélhetjük bármivel hogy teljesen laktózmentes legyen).
2 x 200 ml hulalát felteszünk a tűzhelyre ( külön kis lábasban) majd ha elég meleg levesszük a a tűzről. Az egyikbe egy tábla étcsokit a másikba egy tábla fehércsokit keverünk bele. Hagyjuk ezeket is kihűlni majd botmixer segítségével felverjük őket habállagúra.

Majd elkezdjük a palacsinták egymásra pakolását, felváltva egy sima és egy csokisat. Én a sima tetejére az étcsokoládés ganachét kentem , a kakaósra pedig a fehér csokoládés ganachét.

Majd a tetejére habzsákból nyomtam ki a fehér csokis ganachét, így cuki virágmintája lett és arra raktam még cseresznyét 

14171817_1381157078580641_1600576920_n.jpg

 

14193716_1381157081913974_479783337_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr5212257946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.