In Passion of Tasty life

Máglyarakás újragondolva

2017. február 14. - In Passion of Tasty Life

Máglyarakás eredeti neve kenyérpuding ( bread pudding ) Angliából származó édesség ami tulajdonképpen tejben, tojásban és édes masszában áztatott kenyérdarabok.  Manapság nem csak kenyérből hanem zsemléből is készítik, mákkal fűszerezve.

img_0247.JPG 

 

Egy laktóz és cukormentes illetve egy mindenmentes verzióját készítettem el a máglyarakásnak; a nagyobb 25 cm-is tortaformába a másik 16 cm-is.

Hozzávaló a 25 cm-is formához:

  • 8 db zsemle
  • 8- 10 evőkanál mák
  • 1 üveg cukormentes almapüré (spar)
  • 3 tojás
  • 700 ml laktózmentes tej
  • kókuszvirágcukor

 

Elkészítése:

 

Kivajazzuk a tortaformát majd a kókuszvirágcukorral megszórjuk és egyenletesen eloszlatjuk a formában. A zsemléket 3 felé vágjuk majd egy edényben a tejet, a 3 tojássárgáját  és olyan 4 púpozott evőkanál kókuszcukrot összekeverünk majd abba megforgatva a zsemléket elkezdjük rétegezni a tortaformába; 1 réteg zsemle utána vastagon az almaszószt és utána a mákot szórunk, ezt addig csináljuk míg tele nem lesz a tortaformánk.

img_0188.JPG

A sütőt 180 fokon előmelegítjük majd elkezdjük sütni a máglyarakást és addig habosra verjük a 3 tojás fehérjét majd kivesszük úgy 15 perc után a máglyarakást és rátesszük a habot és utána addig sütjük míg megbarnul a hab a tetején.

_null.jpg

Mikor készre sült:

img_0193.JPG

Amíg hűl egy kicsit addig megcsináljuk hozzá a vanília sodót;

  • 10 dkg gluténmentes liszt
  • 50 g xylit
  • 750 ml rizstej
  • 7 db tojássárgája ( majd külön a fehérje is)
  • 3 evőkanál vaníliás cukor

A tűzhelyen besűrűsítjük majd levesszük róla és a felvert tojás fehérjét apránként belekeverjük.

_null_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr1012257938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.