In Passion of Tasty life

A tökéletes gluténmentes lángos

2017. február 14. - In Passion of Tasty Life

 

Ez a tökéletes recept a gluténérzékenyeknek, pontosan olyan ízű mint a mezei lángos. Nagyon könnyen elkészíthető és sokáig eláll.

 unnamed_7.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg fehér rizsliszt
  • 1/2 csomag élesztő
  • 5 dkg barna rizsliszt
  • 5 dkg kukoricapehely 
  • 3 dkg burgonyapehely 
  • 5 dkg lenmagliszt
  • 5 dkg gluténmentes kenyérliszt
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl kefír
  • 1 dl laktózmentes tej

 

Elkészítése:

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd kézi mixerrel alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval és utána hűtőbe tesszük pár órára. Az a jó ebben a tésztában hogy akár 1 hétig is eláll a hűtőben, mindig csak annyi tésztát veszünk ki amit éppen megszeretnénk enni így mindig friss lángost fogyaszthatunk. A tésztát olajban kell kisütni majd laktózmentes fokhagymás tejföllel vastagon megkenni és még vastagabb réteg laktózmentes sajttal megszórni .

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr9312257884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.