In Passion of Tasty life

Gluténmentes svéd mandula torta

2017. február 14. - In Passion of Tasty Life

Az idei karácsony sztár tortája nálunk a glutén és laktózmentes svéd mandula torta lett,ami nagyon könnyű és krémes sütemény és a vendégeink is imádták. 

15785546_1528933147136366_95471031_o.jpg
 

Hozzávalók:

 

  • 80 g  manduladarab
  • 30 g kókuszvirágcukor
  • 4 db tojás
  • 250 g őrölt mandula
  • 125 g xylit
  • 150 ml hulala
  • 220 g laktózmentes vaj

   Elkészítése:

  • A tojásokat megmossuk és szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől
  • A manduladarabokat összekeverjük a 30 g kókuszvirágcukorral és egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük
  • A fehérjét sűrű, kemény habbá verjük, miközben folyamatosan hozzáadjuk a  75 g xylitet, végül a 250 g őrölt mandulát is lassan hozzákeverjük és az így elkészített alapot egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük
  • Az alapot 200 fokon kb 20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk, úgy hogy óvatosan levesszük róla a sütőpapírt
  •  A krémhez a tojássárgájából, a hulalából és az 50 g xylitből  egy fazékban kis lángon folyamatosan keverve sűrű krémet készítünk. Ha a krém elkészült, vegyük le a tűzhelyről és kis darabokban adjuk hozzá a vajat és keverjük simára
  • A kihűlt tésztát tegyük egy tálra majd a krémet oszlassuk el rajta
  • Majd a mandulát oszlassuk el a tetején amit a serpenyőben megpirítottunk
  • Ezután a hűtőbe tesszük és egy éjszakát pihentetjük

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr9712257898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.