In Passion of Tasty life

Gluténmentes linzer

2017. február 14. - In Passion of Tasty Life

A húsvéti linzer volt az első gluténmentes linzer próbálkozásunk az anyukámmal és ennek egy tovább fejlesztett verzióját töltöttem fel ami sokkal puhábbra sikerült ám szerintem még fogunk rajta finomítani kicsit a későbbiek folyamán.

unnamed_17.jpg 

Recept 35- 40 db linzer elkészítéséhez:

  •  1 db tojás
  •  1 evőkanál útifűmaghéj
  •  1 evőkanál bambuszrost
  •  3 evőkanál kölesliszt
  •  3 evőkanál hajdinaliszt
  •  3 evőkanál tápióka liszt
  •  5 evőkanál mandulaliszt
  •  10 evőkanál gluténmentes liszt
  •  4 evőkanál barna rizsliszt
  •  5 evőkanál xylit
  • 30 g cukkini (megpárolva majd pépesítve)
  • 2 teáskanál narancshéj
  • 2 teáskanál citromhéj –
  • csipet só

Összegyúrjuk a tésztát majd közepesen vastagúra nyújtjuk ki, majd kiszaggatjuk tetszőleges formával. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük   ( ne barnára süssük mert akkor kemény lesz). Hagyjuk kihűlni majd tetszőleges ízű lekvárral kenjük meg őket, illesszük össze és porcukorral ( xilittel) szórjuk meg vagy étcsokiba forgassuk meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr8612257914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.