In Passion of Tasty life

Gluténmentes Churros

2017. február 14. - In Passion of Tasty Life

A churro egy spanyol sütemény, sült tésztarudacskák fahéjas cukorba forgatva. Argentínában dulce de lechével, csokoládéval, vagy vaníliával töltik meg. Spanyolországban pedig forrócsokoládéba mártogatva fogyasztják. Én a spanyol verziót készítettem el glutén és laktózmentesen.

 

 img_0231.JPG

 

Hozzávalók:

  • 250 ml víz
  • 100 g laktózmentes vaj
  • 4 evőkanál kókuszvirág cukor
  • 1 csipet só
  • 140 g gluténmentes liszt
  • 3 tojás
  • 750 ml szőlőmagolaj
  • fahéjas cukorhoz : 5 evőkanál kókuszvirág cukor + 2 teáskanál fahéj

 

Egy közepes méretű lábasban a vizet, a vajat , a sót és a cukrot forraljuk fel, majd kis lángon a a lisztet apránként hozzáadva folyamatosan keverjük. Ha tészta összeállt egy gombócba akkor vesszük le a tűzről. 

img_0220.JPG

 

Hagyjuk egy kicsit kihűlni majd hozzáadjuk a tojásokat egyesével és fakanállal jól összekeverjük. 

 

img_0219.JPG

 

Utána habzsákba töltjük és kis csillagvégű nyomóformával nyomjuk a forró olajba a tésztánkat , 3-5 percig sütjük, kivesszük majd 2 percig hagyjuk hűlni és utána megforgatjuk fahéjas cukorban. Majd forrócsokis brandys szósszal tálaljuk.

img_0239.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr3112257936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.