In Passion of Tasty life

Gluten and lactosefree “overnight” oatmeal for breakfast

2017. február 14. - In Passion of Tasty Life

 

Én imádom a zabkását, de eddig csak a főzős verziót alkottam meg reggelire ami kicsit több idő reggel ha az ember éppen munkába igyekszik. Neten már nézegettem az “egyéjszakás” zabkása verziót de kis időbe telt mire rávettem magam hogy biztos olyan finom lesz mint ha reggel csináltam volna meg. 

 

unnamed_8.jpg

 

I love oatmeal, literally this is my favourite breakfast but I used to make the cooking version of it but it takes a lot of time especially if I go to work int the morning. I was seaching on the interten for “overnight” oatmeal’s recipe but I had to encourage myself to make this version cause I wasn’t sure that I will like it.

 

A zab jótékony hatással van a gyomorra, könnyen emészthető emellett kiváló energia és fehérje forrás ( ezért Is ajánlott reggel a fogyasztása) , emellett B vitamint, kalciumot, magnéziumot, E vitamint, káliumot is tartalmaz és lúgosító hatású is.

Oat is healthful for stomach cause it can easily digest the oat in addition contains a lot of protein. So it gives a big power in the morning that’s why this is the best meal to start a day. Oat also contains vitamins such as B, E, Calcium, Magnesium, Potassium.

Hozzávalók és elkészítése:

  • fél bögre gluténmentes zabpehely
  • fél bögre laktózmentes tej vagy mandula tej
  • 2 evőkanál chia mag
  • 2  evőkanál méz vagy juharszirup ( igény szerint többet is lehet)
  • 2 teáskanál fahéj vagy 1 evőkanál holland kakaópor ( én felváltva szoktam )
  • 1 teáskanál vanília
  • 1 egész banán, alma vagy más gyümölcs ízlés szerint
  • mandula, szotyi vagy más magvak ízlés szerint

A gyümölcs és a magvak kivételével mindent alaposan összekeverünk egy tálban, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe pihenni. Reggel hozzáadjuk a gyümölcsöt és a magvakat illetve lehet még mézet hozzáadni ha nem találjuk elég édesnek. Télen én mikróba rakom a zabkeveréket mert a hidegtől nekem sajnos bedurran a torkom és utána adom hozzá a gyümölcsöt és a magvakat. Jó étvágyat :)

Indegredients and preparation:

  • half cup of glutenfree oats
  • half cup of lactosefree milk or almond milk
  • 2 tablespoon chia seeds
  • 2 tablespoon raw honey or maple syrup
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 banana, apple or other fruits
  • almond, sunflower or other seeds

Mix the indegredients except the fruits and almonds and then put in the fridge for the night. In the morning we add the fruits and and almonds and also we can put more honey if we want more sweetness. In the winter I put the oatmeal first in the microwave and then I add the rest which is missing from it.

Bon Appetit �

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr6612257880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.