In Passion of Tasty life

Cseresznyés Clafoutis

2017. február 14. - In Passion of Tasty Life

Clafoutis (ejtsd: klafuti ) egy francia sütemény ami a palacsintatészta és pitetészta kombinációjával jött létre. Könnyen és gyorsan elkészíthető, nyáron s télen is tökéletes mivel langyosan és kihűlve is nagyon finom bármilyen gyümölccsel ízesítve. Én a cseresznyés verziót készítettem el glutén és laktózmentesen.

 

img_6048.JPG 

Hozzávalók:

  • 80g xylit
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál vanilliás nyírfacukor
  • 140 g gluténmentes liszt
  • 2,5 dl mandulatej
  • 2,5 dl hulala (növényi tejszín)
  • csipet só
  • 500 g cseresznye ( a magozatlan cseresznyétől jobb íze lesz de természetesen a magozott is tökéletes)

 

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokon előmelegítjük és egy 25 cm-is formát jó alaposan kivajazzuk laktózmentes vajjal és kilisztezzük.

img_6037.JPG2. A gyümölcsöket megmossuk, és a többi hozzávalót egy tálban összekeverjük és palacsintatésztához hasonló állagú tésztát kapunk.

3.A formába belerakjuk a cseresznyéket majd ráöntjük a tésztát.

4.Utána berakjuk a sütőbe és 30- 40 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Tálalhatjuk fagyival is.

 

img_6042.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr5912257928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.