In Passion of Tasty life

Cake pop avagy a sütinyalóka

2017. február 14. - In Passion of Tasty Life

Valentin napra gluténmentes sütinyalókát alkottam, amiket formában sütöttem ki ( Tchibo oldaláról rendeltem). Szerintem nagyon egyszerű a tésztájának az elkészítése, csak a díszítés tart egy kicsit hosszabb ideig.

 unnamed_1.jpg

Hozzávalók a 24 db sütinyalókához:

  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál gluténmentes liszt
  • 3 evőkanál őrölt mandula
  • 2 evőkanál kókuszvirág cukor
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál kukoricapehely liszt
  • 3,5 evőkanál víz
  • fél csomag sütőpor

Elkészítése:

  1. Szétválasztom a tojásfehérjéket a sárgájától, majd kézi mixerrel kemény habbá verem a fehérjét.
  2. Egy másik tálban a tojássárgákat, a vizet és a cukrot összedolgozom a kézi mixerrel, majd a lisztkeveréket is hozzáadom és csomómentesre keverem.
  3. Egy spatula segítségével óvatosan eldolgozom a habot a lisztkeverékkel. A formának mind kettő oldalát kivajazom, majd bele rakom a tésztát és 180 fokon olyan 10-12 percig sütöm.
  4. Hagyom teljesen kihűlni a tésztát.
  5. Xylitből , vízből és ételfestékből csináltam a mázat ( 2 evőkanál xylit + 1 evőkanál víz az arány ), a pálcikát belerakom a a mázba olyan 2 cm mélységig majd a sütibe és hagyom száradni 5 percig és utána mártom a sütit a cukormázba, majd 2 óráig hagyd pihenni.

 

 unnamed_2.jpg

 

 

I made Cakepops for Valentine’s day , baked in a special cakepop’s form ( which I ordered from Tchibo webshop). I think it was pretty easy to make the pastry but the decoration needs more time.

 

Indegredients for 24 cake pops:

  • 3 eggs
  • 4 tablespoon glutenfree flourmix
  • 3 tablespoon ground almond
  • 2 tablespoon coconut flower sugar
  • 1 tablespoon pysllium husk
  • 2 tablespoon cornflakes flour
  • 3,5 tablespoon water
  • half package baking powder

Preparation:

  1. Divide the egg yolks from egg whites, then whisk the egg whites into heavy foam with hand mixer.
  2.  In an other bowl mix the egg yolks with sugar and water, then add the flour mixture and blend them until it becomes smooth.
  3.  Blend the foam into the flour mixture carefully with a spatula. Coat the cake pop’s form both side with lactose-free butter before you put the pastry, bake them on 180 celcius for 10-12 minutes.
  4.  Let the cakes chill.
  5.  I made the frosting from xylit, water and food coloring ( 2 tablespoon xylit+ 1 tablespoon water), first put the sticks into the frosting then into the cakepops and let them dry for 5 minutes. After put all cakepops into the frosting and let them dry for 2 hours.

unnamed.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://inpassionoftastylife.blog.hu/api/trackback/id/tr2612257728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.