2017. sze 12.

Pihe puha csokis banánkenyér áfonyával

írta: In Passion of Tasty Life
Pihe puha csokis banánkenyér áfonyával

Már régóta szemezgetek a banánkenyérrel és valamiért nekem őszi vagy téli süteménynek számít ha létezik ilyen kategória :D Mindenesetre én nem csak reggelire fogyasztom hanem a nap bármely időszakában amikor süteményt kívánok :D Nagyon puha és egy szeletnél sose bírok leállni....

img_9725.jpg 

 Hozzávalók 3 db kisebb kenyérhez:

- 6 db banán

- 2 doboz kefír

- 4 db tojás

- 1,5 bögre Schär Farina liszt

- 1 bögre Schär Mix C liszt

- fél bögre kókuszliszt

- 7 evőkanál xylit

- 10 dkg kókuszzsír

- 20 dkg laktózmentes vaj

- 1 csomag mindenmentes sütőpor

- pici só

- 30 dkg áfonya

- 20 csokichips

Elkészítése:

1. A szobahőmérsékletű vajat, xylitet és tojásokat habosra verem egy robotgép segítségével majd hozzáadom a a kefírt, a liszteket, kókuszzsírt, a sütőport és a sót.

2. Az áfonyát a tésztába keverem egy spatula segítségével majd a csokichipset is és sütőpapírral kibélelt kenyérformákba öntöm a tésztát, a tetejére is szórunk a csokiból.

banankenyer2.jpg

3. 180 fokon előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.

4. Kicsit hagyjuk hűlni és utána vesszük ki a formából, utána már fogyaszthatjuk is. 

banankenyer.jpg

Szólj hozzá

áfonya gluténmentes egyszerű csokis laktózmentes recipe banánkenyér pihepuha gastroblogger